Befintligt internetcafé

Vad som är hemligheten med ett lönsamt internetcafé, är precis som alla andra företag: hårt arbete. Många tror att det är bara starta upp internetcaféet sen sköter det sig av sig själv, detta är helt fel och största anledningen till att många internetcaféer går i konkurs idag.

De tre viktigaste punkterna för ett lönsamt internetcafé är följande:

Spelen

- Spelen måste alltid fungera 100%, ingen kund vill komma till ett internetcafé där spelen alltid har problem av olika anledningar. Att få flera hundra spel att fungera utan att ha erfarenhet inom detta område är nästan omöjligt. Fast internetcafeér har har över i flera år har många fortfarande mycket problem med detta.

- Anledningen är att varje spel kräver en egen unik lösning för att fungera, du ska kunna skicka ut nycklarna till datorerna, sparfilerna ska fungera, spelet ska funka utan cd-skiva, spelet ska ständigt vara uppdaterat och ha samma uppdatering på alla klientdatorerna och finnas speciella batfiler till varje spel osv.

- Alla internetcafé känner till hur svårt och tidskrävande detta är och det finns en utmärkt lösning, CCBoot: CCBoot används av över 3000 internetcafeér i Asien och börjar ta fart på allvar på en europeiska marknaden. CCBoot har redan 200 fungerade spel på servern och vill ni göra något ändring så behöver ni bara ändra på en klientdator så ändras det på samtliga datorer. Använder ni er av CCBoot kommer ni få nöjda kunder direkt och ni kan lägga er tid på punkt 2 och 3 istället. www.ccboot.com

Kunderna

Ta väl hand om alla kunder, säg till att ni utbildar er personal, hur de ska bemöta kunderna. Internetcaféerna lever på sina stamkunder och för att stamkunderna ska trivas är det viktigt att de trivs med personalen och känner att de får bra kontakt med personalen.

Marknadsföring

En bra riktlinje är att lägga ca 4-7% av omsättningen på marknadsföring, rätt marknadsföring kommer öka företagets omsättning.

Marknadsföring som är effektivt för internetcaféer är följande:

- Anordna regelbundna tävlingar, priserna är viktiga för locka mycket folk. Så vänd er gärna till samarbetspartners som kan hjälpa er med priser. Gratistimmar är alltid en bonus ni kan lägga till i tävlingar som är kostnadsfritt för er.

- Dela ut flyers runt skolorna som ligger nära ert internetcafé. Räcker att ni få in några nya stamkunder för ni ska tjäna in de kostnaderna.

- Använd er av olika erbjudanden på ert internetcafé, kunderna tycker alltid det är kul när det händer nya saker.

- Använd er regelbundet av sociala medier, som Facebook och hemsida. Viktigt att de uppdateras kontuernerligt för att era kunder regelbundet ska följa dem.

Lägg tid på SEO (sökmotoroptimering) och fokusera på sökord som är relevanta för just er, till exempel "internetcafe stockholm". Då syns ert företag högt upp i sökresultaten när någon söker efter relevanta sökord. Läs mer om hur sökmotoroptimering fungerar på SEO Stockholm.

Övrigt

Kontrollera att internetcaféet alltid är rent, ställ krav personalen att de måste alltid gå och städa undan efter en kund har lämnat sin plats och att det ska kontrollera toaletten flera gånger om dagen. Våga se era brister, prata med era kunder och få feedback över vad som behöver förbättras.